Paradiso

Paradiso is een iconische locatie in Amsterdam en een geliefde bestemming in de wereld van muziek, cultuur en nachtleven. Het opende op 30 maart 1968 als het Cosmisch Ontspanningscentrum Paradiso en is gevestigd in een voormalige kerk. De grote concertzaal biedt ruimte aan 1500 personen, met hoge plafonds, 2 balkonringen en 3 indrukwekkende verlichte kerkramen boven het podium. De kleine zaal, met een capaciteit van 250 personen, is een intieme setting voor bijzondere en vaak betoverende concerten.

Paradiso heeft een reputatie opgebouwd als podium voor opkomende artiesten en nieuw talent, maar ook veel gerenommeerde bands en artiesten hebben er opgetreden, waaronder Pink Floyd, Canned Heat, Solution, C.C.C.Inc, Ian Dury, Undertones, Billy Idol, Herman Brood, Simple Minds, DAF, UB 40, Blondie, The Stranglers, Hawkwind, Thin Lizzy, JAPAN, Archie Shepp en vele anderen.

Het hele jaar door biedt Paradiso een gevarieerd programma met concerten, dansfeesten en festivals, zoals het beroemde London Calling festival. Gelegen aan de Weteringschans, vlakbij het bruisende Leidseplein, vormt Paradiso een kernpunt van het uitgaansleven van Amsterdam.

snafu
logo-paradiso-posters-vrij